Column NL30: Babydump

Het ondenkbare is inmiddels de realiteit. Mijn vriendin is zwanger. ‘We’ zijn zwanger, hoor ik te zeggen. Terwijl ik nog steeds het kind in mezelf koester, koester ik sinds kort dus ook een kind in haar. Ik, die tot voor kort riep dat kinderen niet leuk zijn ‘zelfs niet als ze van iemand anders zijn’. Die nog steeds vind dat kinderwagens op zaterdag uit het centrum van Utrecht geweerd moeten worden. En die tijdens een discussie met een paar trotse jonge ouders beweerde dat mensen onbewust beseffen dat ze hun fifteen minutes of fame nooit zullen krijgen en daarom maar kinderen nemen, zodat er tenminste nog één prestatie bewaard blijft als ze er zelf niet meer zijn.

Nu lijkt het wellicht alsof ik niet blij ben met de wetenschap dat mijn zwemmers de overkant kunnen halen. Dat is onjuist. Ik kijk uit naar het moment dat het product van onze liefde op de wereldmarkt wordt geïntroduceerd. Zolang ze maar de ogen, mond en benen van haar moeder krijgt. En net zo laat seksueel actief wordt als haar vader. Of – mocht de celdeling anders uitvallen – dat hij net als zijn vader meer talent krijgt dan diens vader. Een dochter in Milaan of een zoon bij Barcelona, het is een van mijn weinige dromen die nog steeds kunnen uitkomen.

Ondertussen hoor ik van iedereen dat mijn leven voorgoed zal veranderen, niet wetende of dat nu een belofte of dreigement is. Onzekerheid is de enige zekerheid die ik nog heb. Wat is bijvoorbeeld een zoogcompres? Kun je ergens schuilen tijdens een weeënstorm? Noemen wellustige UVSV-studentes mij straks een FILF? Wat is het verschil tussen de kinderopvang en de Babydump? En waarom kost een kinderwagen tegenwoordig meer dan mijn eerste auto (en zit er desondanks geen motor in)? Met jaloezie kijk ik naar de vreedzame rust die mijn vriendin elke dag uitstraalt. Moeder word je blijkbaar op het moment dat je zwanger raakt, vader pas op het moment van de geboorte.

Spread the words

1 Reactie

Opgeslagen onder Column, NL30

Één reactie op Column NL30: Babydump

  1. Ed Barzilaij

    De wereld rondom Rene jr (Handig, jouw metrosexuele naam) zal je blijven verbazen. Zoals het 10-minuten-gesprek. FF rekenen: dankzij die PO training dankzij kleine Rene doe jij tzt zomaar 48 interviews per dag. Kassa!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.