Een goed idee past op een bierviltje…

jurk bavaria rel wk2010 dutchydress

Voorpagina nu.nl, 22 juni 2010

…of op een stuk karton.

Tijdens het wereldkampioenschap voetballen voor landenteams in tweeduizendentien, beter bekend als #wk2010, was ik met mijn vriendin en twee goede vrienden aan het rondreizen door Zuid-Afrika. Niet via zo’n slimme truc als deze jongen:

mijn vriendin ging willens en wetens mee.

Het oorspronkelijke idee was om een mooie roadtrip door ZaFa te maken, en ondertussen wat WK-sfeer op te snuiven op een Soccer Square of gewoon in een lokale kroeg. Onze reisvriend Tim had nog wel zo’n formulier ingevuld waarmee je kon meeloten voor WK-tickets, maar de kans dat dat lukte was kleiner dan het winnen van de Oudejaarsloterij, dus veel hoop daarop hadden we niet. Totdat ik een excited Tim (he’s from down under) aan de telefoon kreeg: van de 6 blind ingevulde wedstrijden had hij er 5 toegewezen gekregen. Quite a shocker!

Geweldig natuurlijk om te weten dat wij ‘erbij’ zouden zijn, tijdens dat mega-event dat voor het eerst op Afrikaanse bodem werd georganiseerd. Maar tegelijkertijd ook een aanslag op onze bankrekening en zeer bepalend voor het te volgen reisschema. Onze mixed feelings waren echter van korte duur. Om precies te zijn: tot aan de avond van de loting.

We gingen er eens goed voor zitten in Mick O’Connells, de Irish pub in Utrecht (die gerund wordt door Tim, maar dat terzijde). Tijdens het Waka Waka van Shakira viel het ons op dat we 2 wedstrijden hadden van een team uit Poule E. Stel je voor dat dat het Nederlands elftal… Gespannen keken we naar de kokers, de ballen en de te traag verlopende show er omheen. Tim en Lenny (zijn vriendin) waren in ieder geval aanwezig bij de openingswedstrijd tussen Zuid-Afrika en Mexico, zoveel was duidelijk. Daarnaast kregen we Argentinië – Zuid-Korea en Brazilië – Noord Korea op ons bord. Kan slechter. Maar de kroeg vulde zich met gejuich en het geluid van omvallende bierglazen toen E2 inderdaad ‘Holland’ bleek te zijn: Nederland – Denemarken en Nederland – Japan, here we come. Toen de overige kroegbezoekers ons op de schouder tikten met de boodschap dat dit puur de loting was, zijn we maar weer gaan zitten.

Lang verhaal kort: Zuid-Afrika is een prachtig land met een donkere maar ook zeer leerzame geschiedenis. Behalve de Big Five hebben we tussendoor genoten van de Grote Vier van Oranje (Sneijder, Van der Vaart, Van Persie en Robben). En tijdens/na de wedstrijd tegen Japan in Durban hebben we en passant nog een leuke ‘inhaker’ bedacht op de internationale rel rond de oranje Bavariajurkjes.

Men neme:

  • een gratis kartonnen doos (opgehaald bij de achteruitgang van de lokale AH)
  • 2 zwarte viltstiften (1 bleek niet genoeg)
  • een goede slogan
  • twee dappere dames
Resultaat: wereldwijde media-aandacht!

Bekijk hier de making of:

Bekijk hier het lopend vuurtje:

Bavaria, rel, wk2010, bavariameisjes, jurk, jurkjesgedoe, flauwekul

Dagblad de Limburger

 

handel, Bavariajurkjes, oranjesupporters, Nederland Japan, wk2010

www.limburger.nl, 8 juli 2010

handel, Bavariajurkjes, oranjesupporters, Nederland Japan, wk2010

www.metro.nl, 8 juli 2010

Dutch girls, mini-dresses, orange, accused, ambush marketing

brazilintheworldcup2010, 19 juni 2010

 

Spread the words

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Humor, Inspiratie, Reclame

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.